K-Car adalah segmen yang dibuat khas oleh kerajaan Jepun bagi menggalakkan pengeluar automotif dari negara berkenaan untuk menghasilkan kereta kecil mampu milik untuk rakyatnya, dan diberikan potongan cukai dan insuran istimewa untuk kereta yang dihasilkan dengan dimensi 3.4 meter panjang dan 1.48 meter lebar.

Namun tahukah anda setiap dua tahun, pemilik-pemilik hardcore K-Car dari Jepun malah seluruh dunia akan ke litar Sepang untuk berlumba dalan satu perlumbaan endurance 24-jam yang dikenali sebagai KCar Global (sebelum ini dikenali sebagai K4GP)?

Sempena KCar Global 2019 yang akan berlangsung di Sepang pada hujung minggu ini, bapa pembangunan K-Car di Malaysia iaitu Perodua menawarkan pemilik-pemilik kereta jenamanya untuk membelasah jentera mereka di litar berkenaan dengan yuran serendah hanya RM20!

Perodua Kancil Go Daddy Motorsport juara Kcar Global 2017 kelas M3 yang turut akan berlumba di KCar Global 2019 nanti

Tetapi jika anda pengguna tegar aplikasi UFirst Perodua, yuran tersebut akan menjadi lebih rendah kerana anda hanya perlu membayar RM10 dan menebus 1000 koin Ufirst bagi menyertai ‘track day‘ ini. Malah jika anda mempunyai 10,000 koin UFirst, yuran penyertaan adalah percuma!

Sesi ini akan berlangsung pada 16 November 2019, pukul 8 pagi di litar berkenaan. Pada pagi tersebut, para pelumba yang menyertai perlumbaan KCar Global sebenar turut akan melakukan ujian rasmi mereka, sebelum bermulanya perlumbaan 24-jam itu pada pukul 12 tengah hari.

Macam mana nak sertai? Lawati laman rasmi Perodua UFirst pada PAUTAN INI dan ikut langkah-langkah yang diberikan. Ingat senang ke nak dapat peluang pandu kereta di litar Sepang ini dengan yuran serendah RM20? Jadi untuk pemilik Perodua yang berminat, jangan berlengah lagi kerana ia hanya terhad kepada 100 peserta dan tarikh tutup permohonan adalah pada 15 November (esok) pada pukul 3 petang!