Ahad lalu Proton telah menyiarkan teaser untuk model Saga Anniversary Edition iaitu model istimewa yang dihasilkan sempena ulangtahun ke-35 Saga selepas unit pertama dari jenama automotif nasional ini keluar dari barisan produksi pada 9 Julai 1985.

Dan hari ini, satu lagi teaser disiarkan dalam bentuk video sebelum ia dilancarkan esok, 9 Julai 2020, tepat 35-tahun usia Saga itu sendiri. Video berdurasi 48 saat berkenaan memaparkan berberapa perincian utama yang akan diberikan pada Saga tersebut yang berbeza dari Saga biasa.

Seperti yang telah tular sebelum ini, Saga berkenaan hanya hadir dengan warna badan hitam sahaja. Video teaser kali ini menunjukkan ia turut akan diberikan kit badan terdiri dari spoiler dagu dan skirt sisi seakan dari jentera lumba sebenar Saga binaan sayap perlumbaan Proton R3 yang berlumba dalam Sepang 1000KM (S1K).

Warna badan hitam berkenaan juga akan disulami dengan serlahan berwarna kuning pada bahagian bawah gril hadapan, bawah spoiler dagu, penutup cermin sisi, jalur pada skrit sisi dan juga jalur pada bawah kemasan diffusser bampar belakang. Walau bagaimanapun, ia nampaknya masih diberikan rim 15-inci yang diambil dari Saga Premium AT.

Serlahan kuning tadi turut di bawa ke bahagian kabin. Ia diberikan pada pelaras arah liang pendingin hawa bahagian tengah, kemasan sekeliling ruang storan konsol tengah dan juga gegelang pada dua meter utama dalam panel instrumen.

Tiada lagi perincian lain termasuk spesifikasi mekanikal dan juga harga didedahkan. Jadi kalau nak tahu, jangan lupa untuk ikuti perkembangan dari kami esok.