Anthony Loke bayangkan pelekat cukai jalan lebih berkualiti akan diperkenalkan JPJ tahun ini

Anthony Loke bayangkan pelekat cukai jalan lebih berkualiti akan diperkenalkan JPJ tahun ini

Menteri Pengangkutan Anthony Loke memberikan bayangan bahawa kementeriannya kini sedang berusaha untuk memperkenalkan pelekat cukai jalan yang lebih berkualiti bagi menggantikan pelekat sedia ada yang dikeluarkan oleh Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) buat masa sekarang.

Beliau menyatakan perkara tersebut dalam hantaran yang dibuat pada akaun Facebook rasminya semalam selepas mengadakan mesyuarat dengan pengurusan tertinggi JPJ dan mendapat taklimat berkenaan perancangan jabatan berkenaan untuk tahun 2023.

“Antara agenda utama JPJ tahun ini ialah melaksanakan digitalisasi dalam perkhidmatan teras kepada rakyat seperti pelesenan kenderaan dan pemandu selain memperkukuhkan penguatkuasaan undang-undang jalanraya.

Anthony Loke bayangkan pelekat cukai jalan lebih berkualiti akan diperkenalkan JPJ tahun ini

“Saya tahu ramai orang mengadu berkenaan sticker cukai jalan yang kurang berkualiti. Perkara itu memang dalam perhatian kami dan satu perubahan besar bakal dilaksanakan dalam tahun ini”, katanya.

Beliau menjelaskan sebarang pelaksanaan inisiatif baru akan dirancang dengan rapi dan saya akan membuat pengumuman apabila persediaan sepenuhnya telah dibuat.

“Agenda utama kita ialah mempermudahkan urusan rakyat dan saya tak ingin melihat orang ramai beratur panjang di pejabat-pejabat JPJ yang menyusahkan mereka,” tambahnya lagi.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Mohd Farid Awaludin

Farid mula menggilai kereta dengan menghafal logo dan jenama kereta ketika berumur 4 tahun, dan selanjutnya belajar membaiki kereta di institut kemahiran awam tempatan. Selalu membayangkan diri menjadi kerdil masuk ke dalam sistem mekanikal untuk diagnosis masalah dan memahamkan diri sendiri berkenaan teknologi baru. Dek selalu berangan mahu jadi seperti Tiff Needell, akhirnya diberi peluang untuk menyertai dunia media permotoran pada tahun 2012.

 
 

Add a comment

required

required