Brabus 1300R Masterpiece Edition diperkenal – hanya 50 unit, asas daripada KTM 1290 Super Duke R EVO

Brabus 1300R Masterpiece Edition diperkenal – hanya 50 unit, asas daripada KTM 1290 Super Duke R EVO

Kerjasama antara Brabus dengan KTM yang telah menghasilkan dua versi motosikal keluaran terhad, iaitu Brabus 1300R dan Brabus 1300R Edition 23 nampaknya diteruskan lagi dengan pengenalan 1300R Masterpiece Edition. Walaubagaimanapun, ia diberitahu akan menjadi tanda akhir bagi model siri produksi Brabus ini.

Sementara versi sebelum ini dijual sebanyak 154 unit untuk Brabus 1300R dan 290 unit untuk Edition 23, Masterpiece Edition ini pula akan dikeluarkan sebanyak 25 unit bagi setiap warna iaitu Onyx Black dan Diamond White, berserta beberapa bahagian yang mendapat kemasan warna emas.

Asasnya juga masih sama seperti dua motosikal Brabus yang diperkenalkan sebelum ini, iaitu daripada model KTM 1290 Super Duke R Evo yang mampu menghasilkan kuasa sehingga 180 hp, tetapi diberikan perincian rekaan Brabus Signature. Pada bahagian hadapan ia bermula dengan lampu berbentuk bulat, dengan DRL serta tulisan Brabus di tengah.

Motosikal ini menggunakan banyak bahagian yang dibuat daripada gentian karbon jenis terdedah, termasuk di sekeliling lampunya, fender hadapan, panel penyejuk brek, fairing tepi, penghadang lumpur belakang serta panel tempat duduk belakang.

Kemudian, penampilannya dijadikan lebih eksklusif dengan kemasan warna emas termasuk pada rim Brabus Monoblock Z serta muncung dua ekzosnya. Di atas tangki bahan api terdapat lencana khas nombor keluaran motosikal manakala berhampiran tempat duduk belakang terdapat lencana Brabus Masterpiece. Harga jualan Brabus 1300R Masterpiece Edition adalah 41,930 Euro (RM208,455).

Nak jual kereta anda? Jual dengan myTukar.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Durrani Sharom

Mempunyai latar belakang yang pelbagai termasuk sebagai pengurus tapak, pemandu van/lori dan pelbagai lagi, Durrani akhirnya masuk ke dalam bidang penulisan automotif lapan tahun lalu. Apa sahaja yang beroda dan berenjin membuatkan beliau teruja dan beliau percaya ‘mesin pengangkutan' ini sepatutnya adalah sesuatu yang mampu memberikan pengalaman menyeronokkan kepada penggunanya.

 
 

Add a comment

required

required