Yakin dengan kemampuan pengurusan syarikat di Malaysia, Benelli Global telah melantik Benelli Malaysia sebagai satu-satunya pusat ujian jalan di Asia Tenggara, yang membawa maksud, setiap produk baru yang akan dilancarkan untuk pasaran ASEAN akan diuji di Malaysia terlebih dahulu.

“Kejayaan ini memberikan kita motivasi yang sangat besar. Pada tahun 2017 Benelli Malaysia menerima anugerah bagi pencapaian terbaik untuk kategori jualan global, pengurusan jualan rangkaian serta pelancaran produk,” kata pengurus besar MForce Bike Holdings Sdn Bhd, Asri Ahmad.

Sementara itu bagi orang ramai, sebuah pusat sehenti bagi motosikal Benelli dipanggil Benelli Best Shop telah dibuka di Kajang, bawah pengurusan Kedai Motorsikal Tenaga Sdn Bhd. Ia terletak di No.2, Jalan Hentian 2, Pusat Hentian Kajang, Jalan Reko, 43000 Kajang, Selangor dan merupakan Benelli Best Shop pertama di Selangor. Secara keseluruhannya kini, ada empat Benelli Best Shop di Malaysia.

Melalui pusat ini, orang ramai boleh menikmati pelbagai khidmat termasuk pameran dan jualan rangkaian penuh motosikal Benelli, pusat servis canggih serta jualan aksesori serta alat ganti. Ia dibuka dari jam 9 pagi hingga 7 malam bagi hari Isnin hingga Jumaat, dan 9 pagi hingga 6 petang pada hari Sabtu. Hari Ahad pula ia ditutup.