Aveta Ranger Cub Cross 115 dilancarkan di Malaysia – dua versi, enjin 113 cc karburetor, harga dari RM4,988

Aveta Ranger Cub Cross 115 dilancarkan di Malaysia – dua versi, enjin 113 cc karburetor, harga dari RM4,988

Selepas Ranger Max Explorer, Aveta Malaysia kini memperkenalkan satu lagi model dengan konsep sama iaitu Ranger Cub Cross 115. Ia ditawarkan dalam dua versi iaitu Standard dan SE, dengan harga masing-masing RM4,988 dan RM5,188 tidak termasuk insurans. Jaminan yang diberi adalah selama dua tahun atau 20,000 km.

Walaupun sekali imbas Ranger Cub Cross ini kelihatan sama seperti Ranger Max Explorer, panel badannya secara keseluruhan adalah berbeza dan anda juga boleh melihat ia menggunakan penghadang lumpur yang lebih rendah serta lampu yang terletak di bahagian pemegang.

Kemudiannya, Ranger Cub Cross ini datang dengan enjin yang lebih kecil, iaitu unit satu silinder penyejukan udara 113 cc empat strok, karburetor bersama transmisi empat kelajuan, menghasilkan 8.7 hp pada 8,000 rpm dan 9.0 Nm pada 5,500 rpm. Untuk menghidupkan enjin ini, pengguna disediakan dengan pemula elektrik serta tendang.

Informasi penting motosikal dipaparkan pada meter jenis LCD digital dan rendah di bahagian bawah pemegang terdapat ruang simpanan yang boleh menempatkan barangan kecil. Kapasiti tangki bahan api yang disediakan adalah 3.5 liter.

Untuk brek, Ranger Cub Cross datang dengan tetapan cakera di hadapan dan dram di belakang, sementara suspensi pula terdiri daripada fork biasa di hadapan dan dua penyerap hentak dengan pelarasan pra beban di belakang.

Aveta Ranger Cub Cross 115 dilancarkan di Malaysia – dua versi, enjin 113 cc karburetor, harga dari RM4,988

Membezakan varian Standard dengan SE selain grafik (corak camouflage pada SE) adalah rim, di mana varian Standard datang dengan unit aluminium, manakala SE datang dengan unit spoked. Walaupun begitu, kedua-duanya masih bersaiz 17 inci di hadapan dan belakang.

Kelengkapan lain yang disediakan pada Ranger Cub Cross adalah penghadang angin hadapan, penghadang tangan, rak barangan di bahagian hadapan, tempat duduk jenis berasingan, pemegang belakang serta tongkat tengah.

GALERI: Aveta Ranger Cub Cross 115

GALERI: Aveta Ranger Cub Cross 115 SE

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Durrani Sharom

Mempunyai latar belakang yang pelbagai termasuk sebagai pengurus tapak, pemandu van/lori dan pelbagai lagi, Durrani akhirnya masuk ke dalam bidang penulisan automotif lapan tahun lalu. Apa sahaja yang beroda dan berenjin membuatkan beliau teruja dan beliau percaya ‘mesin pengangkutan' ini sepatutnya adalah sesuatu yang mampu memberikan pengalaman menyeronokkan kepada penggunanya.

 
 

Add a comment

required

required