Aston Martin baru sahaja memperkenalkan DB11 AMR baru, yang menggantikan DB11 berenjin V12 sebelum ini sebagai model DB11 paling tinggi. DB11 AMR ini dikatakan mempunyai lebih kuasa, prestasi dipertingkat, pemanduan lebih dinamik dan pelbagai pembaharuan lain di luar dan dalam.

Penggeraknya adalah enjin V12 5.2 liter turbo berkembar yang kini mampu menghasilkan 630 hp (639 PS), dan ini adalah 30 hp lebih banyak berbanding DB11 V12 sebelum ini, dan 127 lebih berbanding DB11 enjin V8 AMG. Tork pula masih tidak berubah, iaitu 700 Nm. Catatan pecutan 0-100 km/j dalam masa 3.7 saat dan laju maksimum 335 km/j juga menjadikan model ini sebagai model produksi paling laju Aston Martin sekarang.

Aspek pengendalian kenderaan ini juga telah ditala semula supaya dapat memberikan “hubungan yang lebih baik tanpa merosakkan kualiti pemanduan”. Kalibrasi penukaran gear pada transmisi dan bunyi ekzos yang sedikit lebih kuat juga menjadikan DB11 AMR lebih berkarekter, terutamanya apabila masuk dalam mod Sport.

Secara visual, DB11 AMR boleh dikenal pasti melalui pelbagai bahagian gentian karbon yang terdedah dan perincian hitam berkilat. Banyak bahagian luar kenderaan ini digelapkan termasuk keliling lampu utama, lampu belakang jenis smoked, gril depan serta muncung ekzos. Kemudiannya, sedikit kontras warna kuning diletakkan sebagai jalur di splitter angin dan atas hud gentian karbonnya.

Konsep gelap sama turut digunakan pada bahagian dalam, menyaksikan penggunaan balutan kulit satu warna dan jalur kuning di tengah. Selain pilihan trim biasa yang luas, Aston Martin juga menyediakan tiga pilihan trim Designer Specifications, serta pilihan trim eksklusif AMR Signature Edition yang dijual pada harga £201,995 (RM1,093,097). Walaubagaimanapun, DB11 AMR ini sudah boleh dimiliki pada harga bermula £174,995 (RM946,868) di United Kingdom, dan penghantaran pertama kepada pelanggan dijangka berlaku pada suku kedua ini.