Pada tahun 2017, Aston Martin telah memperkenalkan Vantage versi coupe. Tidak lama lagi, syarikat itu akan melancarkan Vantage Roadster pula, iaitu versi bumbung boleh buka, dan beberapa gambar rasminya telah disiarkan terlebih dahulu.

Tiada pelekat penyamaran pada model pra produksi ini dan ia membenarkan kita melihat apa perubahan yang dilakukan untuk menggantikan bumbung biasa kepada bumbung fabrik yang boleh dibuka secara elektrik ini. Sudah tentu, bentuk bumbung itu adalah berbeza dan bahagian belakangnya lebih besar untuk menyimpan mekanisme bumbung tersebut.

Tiada lagi cermin yang besar di belakang dan ia sekarang mempunyai penyokong di belakang bahagian penyandar kepala tempat duduk. Selain daripada itu, kebanyakan aspek masih dikekalkan termasuk tetapan dua tempat duduk, bahagian depan, lekuk di tepi serta lampu belakang LED yang bersambung kemas dengan spoiler.

Buat masa sekarang Aston Martin masih belum mendedahkan sebarang perincian teknikal tetapi roadster tersebut kemungkinan besar akan menggunakan enjin V8 4.0 liter twin turbo yang diambil daripada AMG. Enjin ini mampu menghasilkan kuasa 510 PS dan 685 Nm tork, dan dihantar ke roda belakang melalui transmisi automatik lapan kelajuan.

Pada aspek prestasi, Vantage coupe boleh memecut 0-100 km/j dalam masa 3.6 saat, sementara versi Roadster pula dijangka sedikit lambat kerana mempunyai pelbagai peralatan untuk bumbung tersebut. Model Roadster ini akan dilancarkan pada tahun 2020.