Klik untuk besarkan imej

Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) telah mengumumkan penutupan jalan dan lencongan trafik dilaksanakan di persimpangan lampu isyarat dari Jalan Sultan Azlan Shah menghala ke Lebuhraya Sultan Iskandar (Lebuhraya Mahameru) mulai hari ini (12 Ogos 2021) hingga 11 April 2022.

Menurut kenyataan yang dikeluarkan, penutupan itu bagi melaksanakan kerja-kerja naik taraf persimpangan bertingkat di Lebuhraya Sultan Iskandar, Jalan Tun Razak, Jalan Tun Ismail, Jalan Ipoh dan jalan-jalan di sekitar Kuala Lumpur.

Oleh yang demikian, kenderaan dari Jalan Sultan Azlan Shah (arah ke Sentul) menghala Lebuhraya Sultan Iskandar akan dilencongkan ke Jalan Rahmat dan juga Jalan Sentul-Jalan Sentul Manis-Jalan Tun Razak untuk ke Lebuhraya Sultan Iskandar.

Manakala kenderaan dari Jalan Sultan Azlan Shah (arah ke pusat bandar raya) pula akan dilencongkan ke kiri Jalan Tun Razak dan membuat pusingan U sebelum Bulatan Pahang melalui Jalan Pahang-Jalan Tun Razak untuk ke Lebuhraya Sultan Iskandar.

Dalam masa yang sama, pengguna jalan raya dinasihatkan supaya mematuhi isyarat papan tanda sementara sebagai panduan dan langkah keselamatan bagi mengelakkan kekeliruan