Jalan lama Bukit Tinggi-Genting Sempah ditutup sementara ekoran kejadian tanah runtuh dan banjir

Jalan lama Bukit Tinggi-Genting Sempah ditutup sementara ekoran kejadian tanah runtuh dan banjir

Ketua Polis Daerah Bentong Superintendan Zaiham Mohd Kahar mengesahkan jalan lama Bukit Tinggi-Genting Sempah, Bentong, Pahang, ditutup berikutan kejadian tanah runtuh dan banjir susulan hujan lebat sejak awal pagi tadi.

Menurutnya, terdapat beberapa lokasi tanah runtuh di kawasan berkenaan menyebabkan laluan terpaksa ditutup buat sementara, laporan Harian Metro.

“Bagaimanapun, jalan ke arah Janda Baik masih boleh dilalui. Cuma jalan lama Bukit Tinggi-Genting Sempah yang ditutup. Buat masa ini trend air sedang menurun di kawasan yang dinaiki air,” katanya.

Beliau berkata, polis bersama pelbagai pihak termasuk Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) berada di lokasi kejadian bagi membantu serta mengawal keadaan.

Dalam masa yang sama, Anih Berhad, pengendali Lebuhraya Kuala Lumpur-Karak (KLK) dan Lebuhraya Pantai Timur Fasa 1 (LPT1) mengesahkan laluan utama di Kilometer 68 arah ke Kuala Lumpur masih selamat untuk digunakan pengguna walaupun beberapa kawasan berhampiran dinaiki air.

Nak jual kereta anda? Jual dengan myTukar.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Izwaashura Sadali

Ledakan adrenalin dan impak maksima. Antara barisan ayat yang paling digemari apabila menggambarkan prestasi sesebuah jentera. Sebelum terlibat di dalam industri auto pada tahun 2011, dia sekadar gemar melihat sport rim tetapi kini lebih suka menerokai kehebatan sesebuah jentera itu.

 
 

Add a comment

required

required