Pemandu Nissan Navara mabuk rempuh Toyota Vios di Kluang mengakibatkan dua kanak-kanak cedera parah

Pemandu Nissan Navara mabuk rempuh Toyota Vios di Kluang mengakibatkan dua kanak-kanak cedera parah

Satu video tular yang dimuatnaik di laman Facebook Aku Budak Kluang telah tular sejak semalam, yang memaparkan sebuah Nissan Navara merempuh Toyota Vios di daerah Kluang, Johor.

Ketua Polis Daerah Kluang Asisten Komisioner Bahrin Md Noh mengesahkan kejadian berkenaan yang berlaku di KM 57 Jalan Batu Pahat-Mersing yang mengakibatkan dua orang kanak-kanak termasuk seorang bayi berusia setahun lima bulan yang merupakan penumpang Vios berkenaan parah akibat kemalangan terbabit.

Menurut kenyataan yang dikeluarkan, Bahrin berkata, trak pikap Navara yang dipandu seorang lelaki tempatan berusia 29 tahun yang dipercayai mabuk telah merempuh Vios berkenaan hingga menyebabkannya hilang kawalan lalu melanggar sebatang pokok di bahu jalan.

“Mangsa dikenali sebagai Nur Hana Humaira, parah di kepala, mengalami pendarahan otak selain cedera di tulang pinggul manakala kakaknya, Nur Aisyah Humaira, 6, turut parah di kepala, mengalami pendarahan di otak dan bengkak tulang rahang.

“Hasil siasatan awal di tempat kejadian didapati kereta jenis Nissan Navara dan Toyota Vios dari arah yang sama iaitu dari arah Kluang menghala ke Mersing. Apabila sampai di tempat kejadian, kereta suspek melanggar dari arah belakang hingga menyebabkan Toyota Vios dipandu seorang lelaki berusia 34 tahun hilang kawalan lalu melanggar pokok di bahu jalan sebelah kiri,” katanya.

Beliau turut mengesahkan pemandu Navara berkenaan telah ditangkap oleh Pegawai Polis dari Bahagian Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kluang. Kes disiasat di bawah Seksyen 42 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 kerana memandu secara melulu dan merbahaya.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

Certified Pre-Owned - 1 Year Warranty

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Izwaashura Sadali

Ledakan adrenalin dan impak maksima. Antara barisan ayat yang paling digemari apabila menggambarkan prestasi sesebuah jentera. Sebelum terlibat di dalam industri auto pada tahun 2011, dia sekadar gemar melihat sport rim tetapi kini lebih suka menerokai kehebatan sesebuah jentera itu.

 
 

Add a comment

required

required