Dataran Kemerdekaan Shah Alam ditutup dari laluan trafik bermula 6.30 petang ini hingga 6 pagi Isnin

Dataran Kemerdekaan Shah Alam ditutup dari laluan trafik bermula 6.30 petang ini hingga 6 pagi Isnin

Ini ada makluman buat penduduk Shah Alam. Terdapat penutupan jalan di tengah bandaraya Shah Alam sepanjang hujung minggu ini. Ia melibatkan Dataran Kemerdekaan Shah Alam di sepanjang Jalan Persiaran Bandar Raya yang ditutup dari laluan trafik mulai jam 6.30 petang ini, hinggalan 6 pagi pada Isnin (26 Jun).

Penutupan jalan berkenaan adalah bagi menjayakan Karnival Arus Merah Kuning dan Jelajah Madani yang berlangsung hujung minggu ini.

Sebelum ini, kami melaporkan terdapat beberapa jalan di sekitar bandaraya ini bakal ditutup pada Ahad, 25 Jun 2023, bagi memberikan laluan untuk acara berbasikal PKNS Selangor International Race.

Jalan yang terlibat ialah Persiaran Tasik, Persiaran Masjid, Persiaran Kayangan, Persiaran Hishamuddin, Persiaran Sukan, Persiaran Raja Muda, Persiaran Dato’ Menteri, Persiaran Bestari, Persiaran Serai Wangi, Jalan Kristal 7/64 dan Jalan Pegaga U12/9. Di mana jalan berkenaan akan ditutup secara berperingkat mulai jam 6 pagi hingga 12 tengahari.

Manakala Jalan Indah di Seksyen 14 pula akan ditutup sepenuhnya dari tengahmalam Sabtu hingga 6 pagi pada Ahad.

Jadi cara terbaik ialah mengelak dari mendekati lalua berkenaan, jika boleh. Ikuti arahan petugas dan papan isyarat yang diletakkan. Untuk peserta yang terlibat dalam acara ini, berhati-hati sewaktu menunggang basikal.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

Certified Pre-Owned - 1 Year Warranty

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Izwaashura Sadali

Ledakan adrenalin dan impak maksima. Antara barisan ayat yang paling digemari apabila menggambarkan prestasi sesebuah jentera. Sebelum terlibat di dalam industri auto pada tahun 2011, dia sekadar gemar melihat sport rim tetapi kini lebih suka menerokai kehebatan sesebuah jentera itu.

 
 

Add a comment

required

required