MBPJ laksana zon parkir 2 jam di Damansara Uptown

MBPJ laksana zon parkir 2 jam di Damansara Uptown

Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) kini mula melaksanakan zon parkir dua jam di Damansara Uptown. pusta komersil yang terletak di SS21, Damansara Utama. Kelihatan petak parkir yang dicat dengan garisan jingga dengan tertera ayat ‘2 Jam Sahaja’, sama seperti yang dilaksanakan di PJ State.

Malahan papan tanda yang tertera kadar caj dan peraturan untuk zon parkir berkenaan turut dipacak di hadapan RHB Bank.

Parkir di petak jingga akan dikenakan kadar caj 60 sen untuk setiap 30 minit, dan ia dilaksanakan dari jam 8 pagi hingga 6.30 petang pada setiap Isnin hingga Jumaat. Manakala untuk hujung minggu dan cuti umum, ia adalah percuma. Pembayaran hanya boleg dibuat menerusi aplikasi Smart Selangor Parking dan anda perlu memilih parkir dua jam dan kadarnya adalah berbeza.

Zon parkir dua jam ini juga telah dilaksanakan di Subang Jaya dan Shah Alam oleh majlis perbandaran masing-masing. Ia dilaksanakan bagi mengelak petak parkir di kawasan komersil yang sibuk ‘dibolot’ oleh sesetengah pemandu dalam tempoh waktu yang lama, selain memberikan peluang kepada pengguna lain yang mempunyai urusan jangka masa singkat (kurang dua jam) parkir kenderaan di situ.

Jika anda sudah memarkir di situ dalam tempoh dua jam, anda perlu keluar dari petak parkir berkenaan dan hanya boleh kembali parkir di zon yang sama dalam tempoh sejam selepas slot masa asal tamat.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

Certified Pre-Owned - 1 Year Warranty

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Izwaashura Sadali

Ledakan adrenalin dan impak maksima. Antara barisan ayat yang paling digemari apabila menggambarkan prestasi sesebuah jentera. Sebelum terlibat di dalam industri auto pada tahun 2011, dia sekadar gemar melihat sport rim tetapi kini lebih suka menerokai kehebatan sesebuah jentera itu.

 
 

Add a comment

required

required