WMoto RT1 dilancar untuk pasaran Malaysia – skuter dengan TC, meter TFT, perakam video, harga RM9,888

WMoto RT1 dilancar untuk pasaran Malaysia – skuter dengan TC, meter TFT, perakam video, harga RM9,888

Selepas RT2 awal bulan lalu, MForce Bike Holdings Sdn Bhd kini melancarkan sebuah lagi skuter untuk pasaran Malaysia, iaitu RT1. Ia datang dalam pilihan tiga warna iaitu biru, hitam dan kelabu, dijual pada harga bermula RM9,888 tidak termasuk insurans.

RT1 dipacu oleh enjin satu silinder 149.3 cc dengan sistem suntikan bahan api elektronik dan penyejukan udara, mampu menghasilkan kuasa 15.4 hp pada 8,000 rpm dan tork 14.5 Nm pada 6,750 rpm untuk dihantar kepada roda belakang melalui transmisi automatik CVT.

Skuter ini juga cuba mengatasi pesaing lain dengan menyediakan sistem kawalan cengkaman serta panel meter TFT, yang mana menurut MForce, adalah yang pertama di dalam kelasnya. Selain daripada itu, ia juga datang dengan brek ABS, dilaksana oleh brek cakera pada roda hadapan dan belakang.

Teknologi lain yang terdapat pada RT1 adalah seperti sistem kunci pintar, lampu hadapan dan belakang LED, serta yang paling istimewa, kamera hadapan yang boleh merakam video dalam resolusi sehingga 1080p.

Untuk suspensi, RT1 menggunakan fork teleskopik di hadapan dan dua penyerap hentak di belakang, sementara rimnya pula masing-masing bersaiz 14 inci dan dibalut tayar 100/80 di hadapan dan 120/70 di belakang. Tangki bahan api berkapasiti sembilan liter dan berat keseluruhannya adalah 144 kg. Jaminan yang diberi adalah selama dua tahun atau 20,000 km.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Durrani Sharom

Mempunyai latar belakang yang pelbagai termasuk sebagai pengurus tapak, pemandu van/lori dan pelbagai lagi, Durrani akhirnya masuk ke dalam bidang penulisan automotif lapan tahun lalu. Apa sahaja yang beroda dan berenjin membuatkan beliau teruja dan beliau percaya 'mesin pengangkutan' ini sepatutnya adalah sesuatu yang mampu memberikan pengalaman menyeronokkan kepada penggunanya.

 
 

Add a comment

required

required