MIROS bangunkan pangkalan data Gehana – kongsi rakaman pemanduan sebenar bahaya di jalanraya

MIROS bangunkan pangkalan data Gehana – kongsi rakaman pemanduan sebenar bahaya di jalanraya

Institut Penyelidikan Keselamatan Jalan Raya (MIROS) sedang membangunkan satu pangkalan data yang diberi nama GEHANA. Ia merupakan pangkalan data mengenai bahaya di jalan raya melalui rakaman naturalistik yang dihadapai oleh pengguna jalan raya.

Justeru, bagi melengkapkan lagi pangkalan data tersebut, MIROS mengalu-alukan pembabitan pengguna jalan raya untuk berkongsikan rakaman situasi-situasi bahaya seperti hampir kemalangan atau pun pelanggaran sebenar. Di mana rakaman terbabit adalah daripada pandangan pemandu atau penunggang motosikal, berlaku pada atau sebelum 28 Jun 2024 dan tidak pernah diterbitkan di mana-mana platform termasuk di laman media sosial.

“Anda dipelawa untuk menghantar rakaman tersebut kepada kami dan berpeluang menerima saguhati e-dompet bernilai RM5 bagi setiap rakaman. Maklumat lanjut termasuk syarat kelayakan dan langkah-langkah untuk memuat naik, sila ke pautan https://t.me/miros_gehana,” kata MIROS.

Jadi, bagi anda yang mempunyai rakaman yang diperlukan, sila ikuti langkah-langkah yang dikongsikan menerusi saluran Telegram miros_gehana.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Izwaashura Sadali

Ledakan adrenalin dan impak maksima. Antara barisan ayat yang paling digemari apabila menggambarkan prestasi sesebuah jentera. Sebelum terlibat di dalam industri auto pada tahun 2011, dia sekadar gemar melihat sport rim tetapi kini lebih suka menerokai kehebatan sesebuah jentera itu.

 
 

Add a comment

required

required