ZEEHO masuk pasaran Malaysia – lancar skuter elektrik AE4 3 kW, jarak gerak 63 km, harga RM6,999

ZEEHO masuk pasaran Malaysia – lancar skuter elektrik AE4 3 kW, jarak gerak 63 km, harga RM6,999

Jenama khas bawah CFMoto untuk motosikal elektrik, iaitu ZEEHO kini sudah tiba di Malaysia dengan model pertamanya untuk pasaran, AE4 dijual pada harga RM6,999 tidak termasuk insurans ataupun rebat. Ia disediakan dalam pilihan empat warna, iaitu Velocity Gray, Nebula White dan Helios Orange.

Skuter elektrik ini digerakkan oleh motor elektrik 1.6 kW pada hab roda belakang, yang mendapat kuasa daripada bateri 74V 27Ah (tidak boleh dibawa keluar) dan secara keseluruhannya boleh menghasilkan 3 kW (4 hp) dan mencapai laju maksimum 65 km/j.

Selain daripada itu, ZEEHO mendakwa AE4 boleh melakukan pecutan 0-30 km/j dalam masa tidak sampai 3.5 saat, manakala jarak geraknya dengan tahap bateri penuh boleh mencecah 63 km mengikut ujian World Motorcycle Test Cycle (WMTC).

Walaupun merupakan produk permulaan dalam barisan model ZEEHO, AE4 ini masih datang dengan pelbagai teknologi termasuk brek ABS, kawalan cengkaman, dua mod tunggangan, panel meter LCD berwarna, cruise control, sistem kunci pintar, lampu LED dan hill hold control.

Di bawah tempat duduknya terdapat ruang simpanan berkapasiti 31 liter, dan kelengkapan lain yang disediakan adalah termasuk rim 12 inci dengan brek cakera di hadapan dan belakang, ruang kaki luas serta penyerap hentak belakang dengan pelarasan pra beban.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Durrani Sharom

Mempunyai latar belakang yang pelbagai termasuk sebagai pengurus tapak, pemandu van/lori dan pelbagai lagi, Durrani akhirnya masuk ke dalam bidang penulisan automotif lapan tahun lalu. Apa sahaja yang beroda dan berenjin membuatkan beliau teruja dan beliau percaya 'mesin pengangkutan' ini sepatutnya adalah sesuatu yang mampu memberikan pengalaman menyeronokkan kepada penggunanya.

 
 

Add a comment

required

required