Bolt dapat lesen beroperasi di Malaysia, akan dilancar

Bolt dapat lesen beroperasi di Malaysia, akan dilancar

Syarikat ride-hailing daripada Estonia, iaitu Bolt kini sudah mendapat lesen untuk beroperasi di Malaysia daripada Agensi Pengangkutan Awam Darat (APAD). Melihat kepada senarai APAD bertarikh 9 Oktober 2024, Bolt Services MY telah menyertai 33 syarikat e-hailing berlesen lain untuk beroperasi di Malaysia secara sah.

Di dalam aplikasi Bolt pula (iOS and Android), kini sudah ada notifikasi yang menunjukkan pelancaran rasmi akan diadakan tidak lama lagi. Sehingga sekarang, Bolt sudah beroperasi di 50 buah negara di dalam lima benua, termasuk Thailand yang merupakan pasaran Asia Tenggara pertamanya – Malaysia akan menjadi yang kedua.

Menurut laman web rasmi syarikat itu, servis yang akan ditawarkan adalah termasuk ride-on-demand, penghantaran makanan, penghantaran barangan dapur, perkongsian kenderaan, sewa kenderaan mikromobiliti serta perjalanan kerja.

Ketibaan Bolt ke Malaysia diketahui Mac lalu apabila syarikat itu memuat naik iklan kerja mencari pengurus bagi negara ini. Tidak lama selepas itu, mereka melancarkan pula laman khas untuk mencari pemandu di Malaysia.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

Certified Pre-Owned - 1 Year Warranty

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Durrani Sharom

Mempunyai latar belakang yang pelbagai termasuk sebagai pengurus tapak, pemandu van/lori dan pelbagai lagi, Durrani akhirnya masuk ke dalam bidang penulisan automotif lapan tahun lalu. Apa sahaja yang beroda dan berenjin membuatkan beliau teruja dan beliau percaya 'mesin pengangkutan' ini sepatutnya adalah sesuatu yang mampu memberikan pengalaman menyeronokkan kepada penggunanya.

 
 

Add a comment

required

required