Tesla Model 3 Highland facelift kini terima Acceleration Boost di pasaran tertentu – 0-100 km/j dalam 3.8 saat

Tesla Model 3 Highland facelift kini terima Acceleration Boost di pasaran tertentu – 0-100 km/j dalam 3.8 saat

Pemilik Tesla Model 3 Highland facelift varian Long Range AWD di Australia dan China kini boleh mendapatkan Acceleration Boost, yang boleh menjadikan pecutan kenderaan mereka lebih pantas, dengan catatan 0-100 km/j dalam masa 3.8 saat, berbanding 4.4 saat dalam keadaan biasa.

Untuk pengguna di Australia, sistem ini dijual pada harga AUD3,000, manakala di China, ia dijual pada harga RMB14,100. Jika ditukar kepada Ringgit Malaysia, kedua-duanya menjadi sekitar RM8,700.

Acceleration Boost adalah satu naik taraf perisian Tesla yang boleh dimuat turun dalam talian, dan ia mula-mula sekali ditawarkan pada Model 3 AWD pada tahun 2019, diikuti oleh Model Y AWD pada tahun 2020. Buat masa ini di Malaysia, ia masih belum tersedia, termasuk untuk Model Y.

GALERI: Tesla Model 3 Highland Dual Motor 2023 Malaysia

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Durrani Sharom

Mempunyai latar belakang yang pelbagai termasuk sebagai pengurus tapak, pemandu van/lori dan pelbagai lagi, Durrani akhirnya masuk ke dalam bidang penulisan automotif lapan tahun lalu. Apa sahaja yang beroda dan berenjin membuatkan beliau teruja dan beliau percaya 'mesin pengangkutan' ini sepatutnya adalah sesuatu yang mampu memberikan pengalaman menyeronokkan kepada penggunanya.

 
 

Add a comment

required

required