Peugeot 5008 2024 kini dengan diskaun RM26,388

Peugeot 5008 2024 kini dengan diskaun RM26,388

Suka dengan rekaan Peugeot 3008 tetapi mahukan sesuatu yang lebih besar? Mungkin sesuatu yang mempunyai lebihan tempat duduk atau ruang barangan yang lebih luas? Ini bunyinya macam Peugeot 5008, yang mana dulu adalah sebuah MPV, tapi sekarang merupakan SUV tujuh tempat duduk.

Ia boleh dianggap sebagai sebagai 3008 yang lebih besar, dipacu oleh enjin sama, iaitu unit empat silinder 1.6 liter turbo bersama transmisi automatik enam kelajuan Aisin, menghasilkan 167 PS dan tork 240 Nm. Melalui fungsi Advanced Grip Control, anda boleh memilih lima mod cengkaman termasuk Snow, Mud dan Sand.

Satu ciri unik dan menarik pada kenderaan Peugeot moden adalah di bahagian kabin. 5008 ini datang dengan kokpit berbentuk futuristik, bersama panel instrumen i-Cockpit 12.3 inci dan skrin infotainmen 10 inci. Turut disediakan adalah sambungan Apple CarPlay/Android Auto dan pengecas tanpa wayar.

Kelebihan utama 5008 berbanding 3008 adalah badan yang lebih besar dan tambahan tempat duduk. Apabila baris paling belakang dilipat, anda akan disediakan dengan ruang kargo seluar 952 liter, yang mana jauh lebih besar berbanding 591 liter pada 3008. Malah walaupun dengan semua tempat duduk tegak, masih ada ruang barangan yang disediakan di belakang.

Buat masa ini, terdapat sejumlah 5008 2024 yang ditawarkan dengan diskaun sehingga RM26,388 oleh Stellantis Malaysia, yang bermakna harganya kini menjadi RM159,000. Jaminan tujuh tahun/200,000 km diberikan secara standard, dan anda juga boleh menikmati servis percuma selama lima tahun.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

Certified Pre-Owned - 1 Year Warranty

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Durrani Sharom

Mempunyai latar belakang yang pelbagai termasuk sebagai pengurus tapak, pemandu van/lori dan pelbagai lagi, Durrani akhirnya masuk ke dalam bidang penulisan automotif lapan tahun lalu. Apa sahaja yang beroda dan berenjin membuatkan beliau teruja dan beliau percaya 'mesin pengangkutan' ini sepatutnya adalah sesuatu yang mampu memberikan pengalaman menyeronokkan kepada penggunanya.

 
 

Add a comment

required

required