Empat Tesla Supercharger V4 dipasang di R&R Skudai arah Selatan — RM1.13 setiap kWh, termurah di M’sia

Empat Tesla Supercharger V4 dipasang di R&R Skudai arah Selatan — RM1.13 setiap kWh, termurah di M’sia

Tesla Malaysia telah memperkenalkan empat Supercharger V4 terkini di Kawasan Rehat & Rawat Skudai arah Selatan di Lebuhraya PLUS (tentu utamanya untuk keperluan pemandu Singapura), serta dua lagi pengecas di lokasi di Shangri-La Hotel Kuala Lumpur.

Supercharger berkenaan mampu memberikan kapasiti pengecasan maksimum 250 kW DC dengan harga RM1.13 bagi setiap kWh — yang termurah di Malaysia — dengan yuran pegun RM4 seminit seperti sebelum ini.

Dengan pemasangan terbaru ini, Tesla sudah mempunyai 13 stesen Supercharger (dengan 60 Supercharger semuanya) dan 13 pengecas destinasi (64 pengecas semuanya) di Malaysia.

Ketika ini, Tesla Supercharger hanya untuk kenderaan kenderaan Tesla sahaja. Tetapi, pada 2025 nanti, 30% daripada jumlah itu akan dibuka untuk kegunaan EV lain sebagai sebahagian daripada keperluan di bawah program BEV Global Leaders oleh kerajaan.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Hazril Hafiz

Berkecimpung di dalam media automotif tempatan sejak 10 tahun lalu, Hafiz mengimpikan sebuah Malaysia dengan jaringan sistem pengangkutan awam yang lebih cekap dan menyeluruh. Tugas terakhirnya sebelum menyertai laman web ini ialah sebagai editor sisipan automotif sebuah akhbar arus perdana.

 
 

Add a comment

required

required