Peugeot Malaysia mengumumkan rebat istimewa sebanyak RM21,500 untuk Peugeot 2008, menjadikan harga SUV segmen B tersebut berkurang menjadi RM111,888, daripada RM133,388. Harga ini termasuk dengan jaminan menyeluruh selama tujuh tahun, dan anda boleh menambah program servis lima tahun (upah dan alat ganti) yang berharga RM10,000.
Membawa gaya seperti 3008 yang lebih besar, 2008 ini dipacu oleh enjin 1.2 liter PureTech turbo, yang menghasilkan 130 PS dan tork 230 Nm. Enjin tiga silinder ini dipadankan bersama kotak gear automatik enam kelajuan, membolehkan ia mencapai laju maksimum 199 km/j dan penggunaan bahan api 4.5 l/100 km.
Lebih menarik adalah gayanya, di mana antara konsep rekaan unik yang digunakan adalah seperti lampu depan dan belakang dengan pencahayaan seakan cakar singa, permukaan berbucu-bucu dan bahagian dalam dengan i-Cockpit, yang terdiri daripada papan pemuka bertingkat serta skrin sesentuh tujuh inci yang disengetkan ke arah pemandu. Turut disediakan adalah pakej bantuan dan keselamatan ADAS.
Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.
Beli 111k, keluar je showroom harga terus jadi 11k. LOL.
Orang kaya je pakai Peugeot ni.