Sebagai makluman terkini kepada pengguna, PLUS memaklumkan yang Lebuhraya Elite kini dibuka sepenuhnya susulan kejadian kebakaran akibat kebocoran gas berdekatan Putra Heights semalam.
Semalam, PLUS mengumumkan penutupan laluan Lebuhraya Elite antara Seafield dan Bandar Saujana Putra di kedua-dua arah untuk semua kenderaan sebagai langkah berjaga-jaga, kerana kebakaran berkenaan hanya bersebelahan dengan lebuh raya terbabit. Pengguna perlu menyusur keluar di kedua-dua plaza tol berkenaan. Susur masuk ke lebuh raya berkenaan di plaza tol USJ dan Putra Heights juga ditutup.
Letupan dan kebakaran besar yang bermula pagi semalam telah menyebabkan kerosakan kepada hampir 200 buah rumah, dan seramai 305 penduduk kini terjejas. Ramai yang cedera, walaupun tiada kemalangan jiwa dilaporkan.
Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.