MRT_CHERAS

Beberapa penutupan lorong sepenuhnya akan dilaksanakan di Lebuhraya Cheras-Kajang selama sebulan mulai hari ini, 1 April 2016, bagi kerja-kerja pembinaan projek MRT.

Menurut laporan Bernama, kerja-kerja penyelenggaran ini melibatkan kilometer 14.4 hingga 14.8 bermula jam 10 malam hingga 5 pagi. Sepanjang penutupan tersebut, sebanyak empat lorong sedia ada akan dikurangkan menjadi dua lorong untuk kedua-dua arah Kuala Lumpur dan Kajang.

Satu lagi penutupan selama sebulan akan dilaksanakan di laluan susur 702 dan 703 (arah Kajang dan Kuala Lumpur) untuk kerja-kerja pembinaan di stesen MRT Suntex dan Sri Raya iaitu kerja-kerja mengecat. Manakala penutupan di susur 702 ke Hulu Langat pula bagi pemasangan pembentungan paip, dan juga kerja-kerja pembaikian di stesen Suntex.

Satu lagi makluman, penutupan jalan di kilometer 14 hingga 14.7 selama tujuh hari mulai hari ini bagi kerja-kerja mengecat tanda lorong. Manakala satu penutupan lorong jangka masa pendek pula akan dilaksanakan di Jalan Kuala Selangor (arah-Subang dan arah-Kepong) akan bersambung selama 14 hari, mulai esok 2 April 2016. Penutupan ini bagi kerja-kerja mengecat di stesen MRT Subgai Buloh, akan dilakukan dari jam 11 malam hingga 5 pagi.