Photo 4

Berita gembira untuk sesiapa yang berniat untuk membeli Ford Ranger 2.2L XLT dan 3.2L XLT. Sime Darby Auto Connexion (SDAC) kini menawarkan jaminan selama lima tahun untuk kedua-dua varian berkenaan di seluruh negara. Namun tawaran istimewa ini hanya sah mulai sekarang sehingga 30 Jun 2016.

Pelanggan yang membeli dan mendaftar model Ranger 2.2L XLT atau 3.2L XLT sebelum 30 Jun ini akan menikmati jaminan pengeluar selama tiga tahun atau perbatuan sejauh 100,000km bersama tambahan jaminan selama dua tahun atau 100,000 km menerusi Program Jaminan Lanjutan SDAC tanpa sebarang kos ekstra.

Selain itu, 2.2L XLT dan 3.2L XLT juga kini hadir dengan kamera pandang belakang sebagai satu ciri standard. Ia pasti dapat memberikan pemandu pandangan bahagian belakang kenderaan yang lebih jelas, terutama ketika parkir.

Imej kamera pandang belakang itu dipaparkan pada skrin SYNC Ranger bersaiz 4.2 inci. Ia berfungsi bersama bantuan parkir belakang dan alat pengesan parkir yang membantu pemandu untuk memarkir kenderaan dengan lebih yakin.

Menurut Pengarah Urusan Sime Darby Auto Connexion, Syed Ahmad Muzri Syed Faiz, “Kami berusaha keras demi untuk memastikan semua pelanggan mempunyai pengalaman pemilikan yang terbaik. Untuk memberi ketenangan minda kepada pelanggan, kami berbesar hati untuk menawarkan program jaminan lanjutan SDAC tanpa kos tambahan kepada mereka yang membeli dan mendaftar sebuah Ranger XLT sehingga 30 Jun depan.”