Honda CR-Z Alpha Final Label – tanda selamat tinggal

Honda-CR-Z-Alpha-Final-Label-01

Selepas enam tahun di bilik pameran, Honda CR-Z akhirnya menuju garisan penamat. Honda telah pun memperkenalkan model CR-Z Alpha Final Label di Jepun, sebagai ucapan selamat tinggal pada jentera sport hybrid tersebut.

Dibangunkan berdasarkan model naik taraf (facelift) 2015, CR-Z Alpha Final Label ini muncul dengan kekemasan Alpha, bersama plak metal “Final Label” di antara brek parkir elektronik dan tuil gear. Perkataan “CR-Z Final Label” juga disulam pada bahagian penyandar tempat duduk. Manakala roda 17-inci pula sama seperti model facelift 2015.

Tiada perubahan daripada sudut mekanikal, masih mengekalkan enjin kombinasi 1.5 liter i-TEC dan Integrated Motor Assist (IMA) yang mampu menghasilkan kuasa sehingga 136 PS dan tork 190 NM (12 PS/16 Nm lebih berbanding model asal CR-Z). Motor elektrik pula dijanakan oleh 144-volt bateri lithium-ion berkuasa 18.8 kW. CR-Z Final Label dijual pada harga 2.8 juta yen (RM106,196) di Jepun.

GALERI: Honda CR-Z facelift di IIMS 2016

Nak jual kereta anda? Jual dengan myTukar.

Certified Pre-Owned - 1 Year Warranty

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Izwaashura Sadali

Ledakan adrenalin dan impak maksima. Antara barisan ayat yang paling digemari apabila menggambarkan prestasi sesebuah jentera. Sebelum terlibat di dalam industri auto pada tahun 2011, dia sekadar gemar melihat sport rim tetapi kini lebih suka menerokai kehebatan sesebuah jentera itu.

 
 

Add a comment

required

required