StarWarsGrabCar-e1450774455652

Sebuah kereta milik seorang pemandu GrabCar dilaporkan mengalami kerosakan teruk akibat diserang beberapa pemandu teksi ketika sedang mengambil penumpang di pusat beli-belah Mid Valley awal pagi semalam.

Perkara ini disahkan oleh Ketua Polis Daerah Brickfields ACP Sharul Othman Mansor, yang menurutnya, dalam kejadian pukul 2 pagi itu, pemandu GrabCar berusia 35 tahun itu didatangi seorang pemandu teksi yang memarahinya kerana mengambil penumpang di kawasan pemandu teksi itu beroperasi, laporan Bernama.

“Mangsa yang ketika itu mengambil dua penumpang mendakwa ditahan oleh seorang pemandu teksi yang mengarahkan kedua-dua penumpangnya keluar dari kenderaan itu dan didatangi dua lagi pemandu teksi yang cuba merampas telefon bimbit miliknya,” katanya, dalam satu kenyataan.

Menurutnya, selain dimarahi kerana mengambil penumpang di kawasan terbabit, pemandu teksi berkenaan turut bertindak agresif dengan mengasari pemandu GrabCar terbabit.

Bimbang akan keselamatan diri, kedua-dua penumpang yang menaiki kereta mangsa bertindak keluar dari kereta mangsa dan beredar dari lokasi berkenaan.

Mangsa turut mendakwa beberapa lagi pemandu teksi lain telah bertindak menendang keretanya sehingga menyebabkan kerosakan pada pintu belakang bahagian kanan dan kiri, patah cermin sisi kanan, pecah lampu isyarat kanan, dan remuk pada bampar.

Susulan itu, satu laporan polis dibuat oleh mangsa dan siasatan sedang dijalankan di bawah Seksyen 112 Kanun Acara Jenayah.

Bagaimanapun, katanya, mangsa tidak mengalami sebarang kecederaan dan polis sedang mengesan mereka yang terlibat bagi membantu siasatan.

Katanya polis telah merakam gambar rajah kasar seorang suspek yang berbadan gempal dan tinggi serta akan meneliti rakaman kamera litar tertutup (CCTV) di pusat beli-belah berkenaan untuk siasatan.