Shell - Terima Kasih (2)

Pastinya ramai yang sudah merancang untuk pulang ke kampung bersempena Hari Raya Aidilfitri yang akan berkunjung tiba. Perjalanan kali ini pastinya akan memberi lebih berkat kepada kanak-kanak yang memerlukan, di mana bersempena Aidilfitri tahun ini, Shell akan mendermakan RM0.01 untuk setiap satu liter bahan api yang diisi di mana-mana stesen Shell di seluruh negara pada 1, 2 dan 3 Julai ini. Sumbangan akan disalurkan untuk memperbaiki dan mengubah taraf kehidupan kanak-kanak yang kurang bernasib baik di seluruh negara.

Ini merupakan tahun kedua Shell menganjurkan kempen amal ini. Pada tahun 2015, Shell telah mengumpulkan dana untuk lima organisasi dalam memberi tumpuan untuk meningkatkan taraf kebajikan kanak-kanak. Di mana pertubuhan-pertubuhan ini dapat menyediakan program pendidikan tambahan, mengubahsuai kemudahan, dan menaik taraf peralatan pejabat.

“Tahun ini Shell ingin meneruskan perjalanan dalam memperkasakan kanak-kanak untuk membina masa depan yang lebih baik, dengan memberi mereka peluang untuk mencungkil bakat dan merebut peluang untuk mencapai potensi yang tertinggi. Berdasarkan peningkatan taraf kehidupan kesan daripada program ini pada tahun lepas, kami lebih komited untuk meneruskan lagi usaha ini dan menggalakkan rakyat Malaysia untuk mengisi minyak semasa perjalanan pulang ke kampung mereka.

“Bersama-sama dengan rakan kongsi dan pelanggan-pelanggan kami, kami berharap untuk menjadikannya lebih besar dan lebih baik pada tahun ini” kata Datuk Azman Ismail Pengarah Urusan Shell Malaysia Trading Sdn. Bhd. dan Shell Timur Sdn. Bhd.

shell charity drive balk kampung

Apatah lagi 2016 merupakan tahun yang amat penting bagi Shell kerana syarikat ini akan menyambut ulang tahun yang ke-125 di Malaysia pada tahun ini, dan acara amal ini merupakan titik permulaan bagi sambutan ulang tahun ini.

Berkongsi inspirasi di sebalik program ini, Datuk Azman turut berkata, “Shell telah berada di Malaysia selama 125 tahun dalam memberi kesan pada kehidupan dan juga perkembangan negara. Kami mengembara bersama Malaysia dan juga rakyatnya. Kami percaya dalam memberi inspirasi kepada kemajuan yang berterusan dan menyediakan peluang untuk hari esok yang lebih baik. Tiada cara yang lebih baik untuk meraikan mercu tanda ini daripada menyumbang semula kepada masyarakat kita!”

Dengan sokongan dari para pelanggan dan juga rakan kongsi, Shell akan menyalurkan sumbangan kepada enam rumah kebajikan pada tahun ini iaitu Persatuan Dyslexia Malaysia, Pusat Harian Kanak-Kanak Spastik Bandar Ipoh, Persatuan Penjagaan Kanak-Kanak Terencat Akal Johor Bahru, Yayasan Kebajikan Anak-Anak Yatim Kelantan (Rumah Putera Dan Puteri Harapan), Seri Mengasih Centre Sabah dan Lembaga Kebajikan Anak-Anak Yatim Sarawak.

Tambahan pula dengan harapan untuk menambah lagi dana kutipan, ahli Bonuslink juga boleh menukar mata ganjaran mereka kepada sumbangan melalui kempen amal pada tahun ini. Pemegang kad BonusLink boleh menyumbang sebanyak RM1.00 untuk setiap 100 mata ganjaran untuk terus membantu dalam kutipan dana kepada organisasi–organisasi ini.