All-new B9 Audi A4 Malaysia teaser 2

Mac lalu, Audi Malaysia memaparkan maklumat ringkas berkaitan model kereta yang dinanti-nantikan, Audi A4 B9 yang ketika itu dijangka akan diperkenalkan seberapa segera, namun sehingga kini masih belum berlaku.

Hari ini, sekali lagi Audi Malaysia melalui laman webnya memberi petunjuk yang lebih meyakinkan bahawa model Audi A4 serba baharu bakal tiba di Malaysia dalam masa terdekat ini. Di dalam iklan ringkas berkenaan, ia membuka pendaftaran kepada sesiapa yang berminat untuk menjadi yang terawal mencuba kereta berkenaan sebaik sahaja ia memasuki pasaran tempatan kelak.

“Progress Is Intense”, begitu slogan yang mengiringi kemunculan Audi A4 B9 serba baharu ini di laman berkenaan. Ia dibangun menggunakan platform modular MLB yang diperkemas, ia merupakan sebuah jentera dengan pembaharuan dari segenap sudut kejuruteraannya, walaupun tampil dengan reka bentuk yang sinonim seperti sebelumnya.

Tiga pilihan enjin petrol yang dijangka akan ditawarkan untuk pasaran Malaysia ialah 1.4L TFSI 150 hp/250 Nm, 2.0L TFSI 190 hp/320 Nm dan 2.0L TFSI 252 hp/370 Nm.

Kepada mereka yang berminat untuk mendaftar bagi sesi pandu uji berkenaan, anda boleh berbuat demikian melalui pautan ini.

GALERY: B9 Audi A4 di Venice, Itali