Volkswagen-Jetta-FL-Malaysia

Volkswagen Malaysia telah mempamerkan foto sedikit sudut bagi model facelift Jetta, yang buat pertama kali diperkenalkan di New York Auto Show 2014. Model semasa Jetta 1.4 TSI pemasangan tempatan (CKD) berharga sekitar RM131,000, namun telah pun tidak dipamerkan lagi menerusi laman web syarikat berkenaan.

Untuk bahagian luarannya, model facelift ini hanya mengalami sedikit perubahan gaya iaitu gril hadapan yang disemak semula, bampar hadapan dan belakang yang diberi sedikit gaya berbeza, lampu utama dan lampu belakang yang dipertingkatkan, serta rim baharu.

Begitu juga dengan bahagian dalamannya yang turut diberi sedikit suntikan yang lebih segar dengan menampilkan roda stereng, kluster instrumen dan butang kawalan penghawa dingin auto yang dipertingkatkan, dan kesemua elemen itu sama seperti model Gold Mk7.

Ia ditampilkan dengan enjin 1.4 liter TSI TwinCharged, seperti Golf terkini, dengan kuasa 160 PS pada 5,800 rpm dan tork 240 Nm pada 1,500 rpm. Ia turut dipadankan dengan unit DQ200 DSG tujuh-kelajuan. Dengan gabungan kuasa ini, Jetta sepatutnya layak dianggap sebagai Kenderaan Cekap Tenaga (EEV) di Malaysia.

Jika anda ingin menerima perkembangan secara lebih eksklusif mengenai Volkswagen Jetta facelift ini, sila berdaftar di laman web VM Malaysia.

GALERI: Volkswagen Jetta facelift (di lain-lain pasaran)