saga

Bakal dilancarkan pada minggu hadapan, Proton telah mengumumkan model Saga 2016 kini telah dibuka tempahannya. Walau pun harganya tidak didedahkan, namun ia memaparkan imej teaser bahagian belakang Saga baharu ini, nampak jauh berbeza dengan model sedia ada.

Saga baharu ini bukan setakat menampilkan imej yang lebih segar, malah ia turut menerima penarafan empat-bintang daripada ASEAN NCAP. Di bawah hudnya, ia juga akan dijanakan oleh enjin yang sama dengan Iriz iaitu 1.3L VVT, yang kuasanya mencapai 94 hp dan tork 120 Nm bagi model hatchback terbabit.

saga_teaser2

Klik untuk besarkan imej

Malah beberapa perinciannya turut didedahkan, termasuklah menampilkan Indikator Bantuan Pemanduan ECO yang diadaptasi dari Persona, kamera undur, pengesan parkir hadapan dan belakang, dua port pengecas USB di belakang, tempat duduk belakang boleh dilipat, ruang but seluas 420 liter, bantuan brek, cagak ISOFIX, akhir sekali, kawalan kestabilan dan bantuan mula mendaki.

Kami sudah pun memiliki perincian dan foto Saga baharu ini, tetapi ia hanya boleh didedahkan pada tengahmalam ini. Jadi, jangan lupa dapatkan maklumat lanjut mengenainya menerusi paultan.org.