Boon Siew Honda kini memperkenalkan Honda Wave Dash FI edisi terhad untuk pasaran tempatan. Model yang dilancarkan secara rasmi pada Januari 2016 itu kini menerima beberapa kelainan dari penawaran versi terbaru ini.

Antara yang diberi nafas baru ialah pilihan warna dan grafik yang digunakan pada badan motosikal tempil berbeza, penggunaan tayar tanpa tiub serta sport rim merah antara perkara yang memberi suntikan unik bagi model edisi terbaru model berkenaan.

Model ini dijana oleh enjin 109 cc empat lejang dengan sistem suntikan bahan api PGM-Fi dan turut diiktiraf sebagai kenderaan cekap tenaga (EEV). Dengan teknologi tersebut, ia bukan hanya meningkatkan prestasi, malah mencapai tahap penggunaan bahan api serendah 1.8l/100 km.

Harganya? Honda Wave Dash Fi edisi terhad ini ditawarkan dalam dua varian; Siri S dengan brek cakera tunggal dijual pada harga RM5,775.94, manakala bagi Siri R dengan brek cakera berkembar pula pada harga RM 6,040.94. Harga yang dinyatakan ini adalah termasuk GST, dan didatangkan dengan jaminan dua tahun atau 20,000 km (yang mana dahulu) daripada pengeluar.