Audi A8 2018 yang dibaluti pelekat penyamaran/Spiderman telah melakukan penampilan khas dalam majlis tayangan perdana filem terbaharu Spiderman: Homecoming baru-baru ini.

Malahan pengeluar automotif Jerman ini turut memberikan sedikit perincian mengenai Audi A8 baharu ini iaitu dengan menampilkan sistem suspensi aktif, sistem pemanduan sendiri Audi AI, sistem elektrikal utama 48-voltan dan Audi Space Frame pelbagai-material.

Dalam majlis tayangan perdana tersebut, A8 ‘membawakan’ watak utama dalam filem itu, Tom Holland (Peter Parker/Spiderman), sementara watak pembantu Robert Downey Jr. (Tony Stark/Iron Man) menaiki R8 Spyder.

Walau pun dibaluti penyamaran, namun kelihatan beberapa elemen pada kereta ini termasuklah gril bingkai tunggal dan lampu utama Matrix LED. Selain itu, kelihatan beberapa pengesan yang menyokong sistem Audi AI.

Walau bagaimana pun, Audi belum bersedia mendedahkan enjin yang dipadankan dengan A8 ini, namun pastinya ia turut digandingkan bersama sistem pacuan empat-roda ‘quattro’. Audi dijangka akan mendedahkan sepenuhnya A8 terbaharu ini di Persidangan Audi yang bakal berlangsung pada 11 Julai ini di Barcelona.