Jeep telah menyebarkan imej rasmi pertama bagi model Jeep Wrangler 2018 yang bakal ditampilkan buat pertama kalinya di LA Auto Show hujung bulan ini.

Tiga imej pertama ini menunjukkan Wrangler baharu dalam format dua- dan empat-pintu. Jeep masih mengekalkan ‘trademark’ seperti sebelum ini dengan bentuk dan wajah yang lebih kurang sama, namun disertakan dengan gril berbentuk baji batu dan lampu utama bulat.

Jeep turut mendakwa “ia lebih bersifat open-air freedom“, dan apa yang boleh dilihat di sini, pintu dan bumbungnya boleh ditanggalkan. Malah ia turut ditampilkan dengan cermin hadapan yang boleh dilipat dan hadir bersama kombinasi cermin hadapan, bumbung dan pintu yang berlainan.

Klik untuk besarkan

Jenama FCA ini juga berkata, Wrangler baharu ini turut menawarkan aerodinamik yang dipertingkatkan, penjana kuasa dengan penjimatan bahan api yang lebih efisien dan lebih banyak elemen keselamatan serta teknologi termoden, berbanding sebelum ini.

Walau bagaimana pun, perincian atau spesifikasi penjana kuasanya masih tidak didedahkan secara rasmi, namun ada sumber membocorkan, Wrangler baharu ini dijana oleh enjin 2.0 liter pengecas turbo empat-silinder dan 3.6 liter V6, di mana unit 2.8 liter digugurkan. Enjin 2.0L boleh membawa kapasiti muatan 908 kg, sementara 1,587 kg bagi 3.6L.