Subaru telah melancarkan versi edisi terhad bagi WRX, yang dinamakan sebagai Subaru WRX Raiu Edition. Raiu bermaksud ribut petir dalam bahasa Jepun, dan warna luaran Cool Grey Khaki mencerminkan tema suram. Walau bagaimana pun, model edisi terhad ini hanya didatangkan sebanyak 100 unit dan untuk pasaran Kanada sahaja.

Model edisi terhad ini berasaskan WRX Sport-tech RS, tetapi dipertingkatkan secara eksklusif termasuk menampilkan bahagian hadapan, ambang sisi, spoiler, peresap belakang dengan gaya STI, serta gear manual enam-kelajuan dengan sistem Hill Holder. Ia turut menampilkan kemasan luaran berwarna hitam bagi menambahkan lagi sifat sporty termasuk roda aloi lime-jejari berkembar gelap 18-inci.

Tidak seperti STI, WRX dijanakan oleh enjin 2.0 liter suntikan-terus Boxer bentangan-melintang bersama pengecas turbo berkembar yang mampu menghasilkan 268 hp dan tork 350 Nm. Kuasa disalurkan ke semua roda menerusi sistem pacuan semua-roda, dan Raiu Edition hanya ditawarkan dengan transmisi manual enam-kelajuan.

Lain-lain mekanikal yang dipertingkatkan termasuk pad brek Jurid (bahagian hadapan) dengan kaliper brek warna-merah untuk semua brek, differential belakang jenis shot-peen open dan juga LSD tengah jenis Viscaus Coupling.

Di dalamnya, ia ditampilkan dengan tempat duduk hadapan Recaro dengan “ultrasuede” dan kulit upholstery untuk hadapan dan belakang, sistem infotainmen dengan skrin sesentuh tujuh-inci bersama navigasi dan fungsi Apple CarPlay dan Android Auto serta sistem stereo Harman Kardon dengan sembilan-pembesar suara. Harga yang ditawarkan untuk model edisi terhad ini ialah bermula CAD$40,995 (RM129k).