Sejak 4 Mei lalu, Shell Malaysia telah memulakan inisiatif #RamadanWithShell dengan menjual pelbagai juadah untuk berbuka puasa, hasil perusahaan kecil dan sederhana (PKS). Ia adalah untuk menyokong pembekal kecil makanan tempatan dengan menyediakan saluran pemasaran bagi membantu mereka dalam bulan Ramadan, khususnya semasa tempoh yang sukar ini.

Dengan inisiatif yang berlangsung sehingga 23 Mei ini, menerusi 950 stesen Shell di seluruh negara, para pelanggan akan dapat membeli pelbagai hidangan tempatan seperti nasi campur, nasi beriani, asam laksa, kuih-muih, murtabak, bubur lambuk, minuman dan banyak lagi hidangan secara bawa pulang.

Menurut Pengarah Urusan Shell Malaysia Trading Sdn Bhd dan Shell Timur Sdn Bhd, Shairan Huzani Husain, selain daripada hidangan Ramadan ini, para pelanggan juga boleh membeli secara kombo dengan pilihan Shell SELECT serta snek dan minuman deli2go pada harga promosi bermula serendah RM6.

“Di Shell, pelanggan sentiasa mendapat tempat di hati kami, lebih-lebih lagi dalam keadaan sekarang. Dengan ketidaktentuan yang dibawa oleh COVID-19, kami perlu berpegang teguh kepada nilai yang menentukan kami sebagai sebuah organisasi dan ini membolehkan kami untuk menyumbang kembali kepada rakyat Malaysia. Inisiatif terbaharu kami ini membolehkan syarikat membantu rakyat Malaysia menjalankan perniagaan mereka,” katanya.

Selain itu, terdapat 100 stesen Shell juga telah bekerjasama dengan foodpanda bagi menghantar kombo Ramadan terpilih ke pintu rumah pelanggan, semasa tempoh promosi ini. Pelanggan Shell SELECT yang menempah melalui foodpanda dengan kod promo ‘SHELLRAMADAN ‘ akan menikmati diskaun 30% untuk semua produk Shell SELECT dalam Pandamart, dengan pembelian minimum sebanyak RM15.