Selain tiga buah skuter yang diperkenalkan semalam, Kymco turut melancarkan satu lagi skuter beroda tiga yang dinamakan sebagai CV3. Ia juga adalah model skuter roda tiga pertama yang pernah dihasilkan oleh pengeluar dari Taiwan itu.

CV3 dikuasakan oleh enjin dua silinder sebaris, DOHC, suntikan bahan api, berkapasiti 550.4 cc yang mampu menghasilkan 51 hp pada 7,500 rpm dan 53 Nm tork pada 5,750 rpm. Enjin ini menggunakan sistem penyejukan cecair dan mendapat penarafan Euro 5.

Walaupun mempunyai tiga roda di hadapan, CV3 masih boleh menyengetkan badannya untuk mengambil selekoh seperti skuter biasa, dengan suspensi hadapan menggunakan empat fork teleskopik serta brek cakera pada setiap roda. Suspensi belakang pula menggunakan jenis monoshock.

Rim hadapan mempunyai saiz yang lebih kecil, iaitu 13 inci dengan dibalut tayar 110/70 sementara di belakang pula menggunakan rim 15 inci dibalut tayar 160/60. Kuasa daripada enjin disampaikan kepada roda belakang menggunakan sistem tali sawat.

Perincian lain CV3 adalah termasuk tangki bahan api 15.5 liter, tinggi tempat duduk 795 mm, berat keseluruhan 280 kg, panel instrumen digital yang boleh disambung dengan Bluetooth, ABS, Traction Control, Cruise Control dan ruang simpanan barang bawah tempat duduk.