BMW Engage, yang merupakan satu platform pembiayaan atas talian sudah dilancarkan sejak April lalu, dan kini, BMW Financial Services Malaysia mengumumkan bahawa ia juga boleh digunakan untuk barisan model Premium Selection.

Bermakna, pelanggan yang mahu membeli kenderaan terpakai boleh menikmati cara yang lebih ringkas dan mudah untuk memohon serta mendapatkan kelulusan daripada pembiayaan yang mereka pilih. Platform ini juga boleh memaparkan penghitung bayaran bulanan serta mengeluarkan sebut harga.

“Semasa BMW Engage diperkenalkan awal tahun ini, ia menunjukkan komitmen kami kepada pelanggan yang setia untuk terus memberikan Pengalaman Pemilikan Premium – tidak mengira jarak,” kata pengarah urusan BMW Group Financial Services Malaysia, Tobias Eisman.

Sehingga 31 Disember 2020 juga, syarikat ini akan menyumbangkan RM100 untuk program subisidi BMW Safety 360 bagi setiap kontrak yang menggunakan BMW Engage. Sumbangan ini akan membantu komunitu B40 dengan memberikan harga subsidi untuk tempat duduk kanak-kanak. Maklumat lanjut berkenaan BMW Engage di sini.