Walaupun motosikal Ducati lebih serasi dengan warna merah, masih terdapat pilihan warna diberikan kepada mereka yang mahukan sesuatu yang berbeza. Bagi model Panigale V2 contohnya, versi yang menggunakan panel badan warna putih, dipanggil sebagai White Rosso kini sudah tiba di Malaysia dengan harga jualan RM112,900 tidak termasuk insurans (harga V2 biasa RM109,900).

Seperti yang boleh dilihat jelas, kebanyakan panel badan model ini menggunakan warna putih, dan ia dijadikan kontras dengan beberapa bahagian seperti rim, keliling lampu serta bukaan udara tepi yang berwarna merah. Selain daripada itu, semuanya sama seperti Panigale V2 biasa.

Panigale V2 digerakkan oleh enjin enjin Superquadro 955 cc yang mampu menghasilkan 155 hp pada 10,750 rpm dan 104 Nm tork pada 9,000 rpm. Penunggang boleh mengawal penyampaian kuasa ini melalui tiga mod yang disediakan iaitu Race, Sport dan Street.

Dibina atas kerangka monocoque, model ini nampak lebih kompak dan kembali menggunakan lengan ayun tunggal. Pakej elektronik yang diberikan pada V2 terdiri daripada Bosch Cornering ABS EVO, Ducati Wheelie Control (DWC) EVO, Ducati Quick Shift Up/down (DQS) EVO dan Engine Brake Control (EBC) EVO.

Pemilik V2 yang membawa motosikal ini ke dalam litar boleh menggunakan fungsi pencatat masa dan ia akan terpapar di panel instrumen digital TFT 4.3 inci. Melalui sistem Ducati Data Analyser dan GPS pula pemilik diberikan akses informasi tambahan seperti laju, bukaan pendikit, tahap rpm, gear dan pelbagai lagi apabila berada dalam litar.

Dalam keadaan standard suspensi V2 ditala lebih kepada penggunaan atas jalan biasa, namun fork Showa BPF dan monoshock Sachs padanya boleh dilaras mengikut keperluan penunggang. Brek hadapan menggunakan cakera 320 mm berkembar serta angkup Brembo monobloc M4.32 manakala di belakang pula menggunakan cakera 240 mm dan angkup tunggal Brembo.