Boon Siew Honda Sdn Bhd telah memperbaharui model Wave 125i, dengan ia kini didatangkan dalam pilihan warna emas, merah dan biru. Harga jualan untuk model ini adalah RM6,449 tidak termasuk insurans dan diberikan bersama jaminan dua tahun atau 20,000 km.

Selain penampilan, enjin Wave 125i ini juga ditala semula supaya mematuhi piawaian emisi Euro 4. Unit satu silinder SOHC dengan sistem penyejuk udara dan suntikan bahan api ini mampu menghasilkan kuasa 9.0 hp pada 7,500 rpm dan 10.1 Nm tork pada 5,000 rpm. Transmisi adalah unit empat kelajuan.

Kemudiannya, bahagian meter juga diperkemas dengan penampilan baru yang mempunyai latar belakang warna merah. Selain informasi biasa seperti laju dan tahap minyak, meter ini juga datang dengan penunjuk kedudukan gear.

Selain daripada bahagian yang dinyatakan tadi, semuanya masih sama seperti model yang dilancarkan pada tahun 2018 dan ini termasuklah lampu hadapan jenis LED, rim aloi serta brek cakera untuk kedua-dua bahagian depan dan belakang.

Keistimewaan lain Wave 125i adalah ia datang dengan ruang simpanan barang bawah tempat duduk 18 liter (boleh memuatkan sebuah helmet) serta tangki bahan api 5.4 liter. Suspensi hadapan menggunakan fork teleskopik biasa manakala di belakang pula terdapat dua penyerap hentak.