JPJ tawar diskaun saman 70% hingga 11 Jun 2021

JPJ tawar diskaun saman 70% hingga 11 Jun 2021

Sempena dengan ulang tahun Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) yang ke 75, sebanyak 70% diskaun saman yang boleh dikompaun telah ditawarkan untuk pesalah trafik. Walau bagaimana pun, ini tidak termasuk dengan kes yang dibawa ke mahkamah. Tawaran tersebut mulai hari ini, 13 April hingga 11 Jun 2021.

Pengurangan 70% bagi semua saman yang dikeluarkan di bawah Akta Pengangkuta Jalan 1987 (Akta 333), Akta Lembaga Pelesenan Kenderaan Perdagangan (Akta 334) dan Akta Pengangkutan Awam Darat (Akta 715) termasuk kes yang masih dalam tindakan senarai hitam. Untuk mereka yang mempunyai kes senarai hitam, pesalah haruslah pergi sendiri ke cawangan JPJ berhampiran untuk proses pendokumentasian semula, sebelum pembayaran saman boleh dibuat.

Tawaran ini juga untuk semua saman yang masih aktif dan tempoh kompaunnya masih berkuatkuasa dengan syarat pembayaran dilakukan dalam tempoh yang dinyatakan iaitu 60 hari. JPJ turut berkata tawaran ini adalah bagi mengurangkan beban kewangan rakyat, terutamanya yang terjejas disebabkan masalah ekonomi ekoran pandemik COVID-19.

Semua saman JPJ ini boleh dibayar di pejabat dan cawangan JPJ, cawangan UTC, kios dan juga secara dalam talian.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Izwaashura Sadali

Ledakan adrenalin dan impak maksima. Antara barisan ayat yang paling digemari apabila menggambarkan prestasi sesebuah jentera. Sebelum terlibat di dalam industri auto pada tahun 2011, dia sekadar gemar melihat sport rim tetapi kini lebih suka menerokai kehebatan sesebuah jentera itu.

 

Comments

 

Add a comment

required

required