Untuk ACE 2021 yang berlangsung pada 17 & 18 April di Pusat Persidangan Setia City, Ford membawakan model Ranger dengan promosi penjimatan sehingga RM7,000 bagi Ranger Wildtrak 2020, dan sehingga RM8,000 untuk Ranger Raptor 2020.

Pelanggan juga diberikan peluang memiliki Ranger secara lebih mudah dengan adanya pakej pembiayaan, insurans serta tawaran tukar-beli yang menarik. Jika termasuk dalam 100 pelanggan pertama yang membuat tempahan, anda akan menerima baucar minyak Petronas bernilai RM1,000.

Bagi penggemar Ford Ranger, trak pikap berkenaan juga tersedia dengan jaminan pengeluar selama lima-tahun untuk kesenangan pemilik. Ini termasuk semua varian bagi Ranger, juga sah untuk versi Raptor X yang baru saja diperkenalkan.

Raptor X hadir dengan warna True Red yang unik serta kelainan penggayaan yang khusus untuknya, seperti pelekat badan yang ditampilkan di bahagian sisi. Ia juga menerima beberapa kelengkapan tambahan berbanding Ranger biasa, termasuk kamera 360-darjah, perakam video digital (DVR) dua-saluran Kenwood serta pelapik kaki khusus.

Jika membeli kenderaan ketika ACE 2021, anda berpeluang menikmati hadiah tambahan melibatkan baucar terkumpul bernilai RM2,550 keseluruhannya. Ini termasuk baucar DK SCHWEIZER RM650 untuk balutan kulit dalam kenderaan, baucar filem penapis haba cermin RM500, baucar penapis udara Blueair RM500, baucar Dodomat RM300, baucar tempat duduk kanak-kanak Recaro RM300, baucar petrol BHP RM200 dan baucar Shopee RM100.

Tempahan yang sudah disahkan juga melayakkan anda untuk menyertai cabutan bertuah yang memberi peluang memenangi hadiah termasuk telefon bimbit bernilai RM2,300 setiap satu dan pakej percutian bernilai RM10,000!

Acara ini juga berlangsung dengan tahap pematuhan SOP ketat sepenuhnya seperti yang digariskan oleh kerajaan. Jadi, anda tak perlu risau; sebaik sahaja tiba dilokasi, ikut saja arahan yang telah disediakan dan jaga jarak sosial masing-masing. Selamat membeli-belah.