Shell Malaysia telah mengumumkan kini para pelanggannya boleh menggunakan ShopeePay sebagai transaksi pembayaran bagi pembelian bahan api atau barangan lain di semua stesen Shell di seluruh Malaysia.

Sebagai kerjasama antara peruncit bahan api dan platform dalam talian ini, pengguna Shopee kini diberikan ganjaran sebanyak RM4 dalam bentuk pulangan tunai (cashback) apabila berbelanja minimum RM30 dan membayar menggunakan ShopeePay di mana-mana stesen Shell yang mengambil bahagian. Tawaran pulangan tunai ini diberikan dalam masa yang terhad iaitu dari 15 Julai sehingga 15 Ogos 2021, dan hanya untuk 250,000 transaksi pertama sahaja.

Sementara itu, menjelang Shopee 8.8 Brands Festival, pelanggan juga boleh mengambil peluang ini dengan membeli minyak pelincir Shell untuk kereta dan motosikal dengan harga istimewa menerusi Shell Lubes Official Store di Shopee.

“Menerusi kerjasama dengan ShopeePay, kami dapat memberikan pengalaman pembayaran tanpa sentuhan tambahan di semua stesen Shell yang mengambil bahagian di seluruh negara, demi kemudahan para pelanggan,” kata pengarah urusan Shell Malaysia Trading Shairan Huzani Husain.