JPJ eBid: Plat nombor RAN bakal dibuka untuk bidaan

JPJ eBid: Plat nombor RAN bakal dibuka untuk bidaan

Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) telah mengumumkan siri plat nombor RAN yang bakal mula dibida menerusi platform bidaan dalam talian, JP JeBid.

Siri nombor terkini dari Perlis, RAN, ini akan mula dibuka bidaannya pada 19 Mei 2022. Tempoh bidaan menerusi JPJ eBid adalah selama lima hari, berakhir pada jam 10 malam 23 Mei. Seperti biasa, keputusannya akan diumumkan pada keesokan harinya, 24 Mei. Keseluruhan proses kini adalah menerusi dalam talian, dan pembida bakal menerima sama ada berita baik (atau sebaliknya) menerusi e-mel.

Jika sebelum ini, mungkin anda mengharapkan bantuan (dengan kos upah tertentu) dari pihak ketiga termasuk runner untuk mendapatkan nombor pendaftaran kenderaan, kini menerusi JPJ eBid, ia cukup mudah untuk diuruskan sendiri. Dah jimat kos upah. Kalau anda ingin melakukan bidaan sendiri, anda bolehlah rujuk artikel kami sebelum ini berkenaan dengan JPJ eBid termasuk cara-cara yang diperlukan untuk membida nombor pendaftaran yang dihajati.

Nak jual kereta anda? Jual dengan myTukar.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Izwaashura Sadali

Ledakan adrenalin dan impak maksima. Antara barisan ayat yang paling digemari apabila menggambarkan prestasi sesebuah jentera. Sebelum terlibat di dalam industri auto pada tahun 2011, dia sekadar gemar melihat sport rim tetapi kini lebih suka menerokai kehebatan sesebuah jentera itu.

 
 

Add a comment

required

required