Harga minyak 24-30 Nov – Masih tiada perubahan

Harga minyak 24-30 Nov – Masih tiada perubahan

Untuk minggu bertarikh 24 hingga 30 November 2022, dimaklumkan tiada perubahan harga runcit bagi ketiga-tiga bahan api utama di negara ini. Ini selepas Kementerian Kewangan (MoF) mengumumkan bahawa harga runcit bagi petrol RON 97 masih dikekalkan iaitu pada paras RM3.95 seliter. Ini merupakan minggu ketujuh tiada perubahan pada harga runcit untuk RON 97.

Manakala petrol RON 95 yang telah mencapai harga siling, masih dikekalkan pada paras RM2.05 seliter. Bagi diesel Euro B10/B20, harganya juga dikekalkan pada paras RM2.15 seliter, dan gred Euro 5 B7 pula berharga RM2.35 seliter.

MoF turut berkata, kerajaan akan terus memantau kesan perubahan harga minyak mentah dunia serta mengambil langkah yang bersesuaian bagi memastikan kebajikan dan kesejahteraan rakyat terus terpelihara.

Nak jual kereta anda? Jual dengan myTukar.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Izwaashura Sadali

Ledakan adrenalin dan impak maksima. Antara barisan ayat yang paling digemari apabila menggambarkan prestasi sesebuah jentera. Sebelum terlibat di dalam industri auto pada tahun 2011, dia sekadar gemar melihat sport rim tetapi kini lebih suka menerokai kehebatan sesebuah jentera itu.

 
 

Add a comment

required

required