Chery Malaysia melancarkan Program Insurans Chery (CIP), yang dinyatakan sebagai satu tawaran insurans inovatif yang memberikan pelanggan “perlindungan di tahap yang tidak boleh ditanding, dan ketenangan minda” sepanjang tempoh pemilikan kenderaan.
CIP ini melibatkan kerjasama Chery dengan penyedia insurans Etiqa, Allianz dan Berjaya Sompo. Ia termasuk dengan nilai yang dipersetujui serta tiada penambahan sehingga 12 tahun, tiada bayaran lebih untuk pemandu tambahan serta kelulusan tuntutan pantas sehingga RM20,000.
Program insurans untuk Omoda 5 dan Tiggo 8 Pro juga termasuk dengan bantuan tepi jalan 24/7, khidmat tunda tanpa had, perlindungan bencana sehingga RM20,000, perlindungan rawatan utama sehingga RM2,000, elaun ketidakselesaan RM50 dan perlindungan kemalangan peribadi RM20,000.
Di Malaysia, Chery secara sedia ditawarkan dengan jaminan yang panjang, iaitu sehingga tujuh tahun atau 150,000 km. Terdapat juga pakej penyelenggaraan lima tahun, yang memberikan upah buruh percuma (tidak termasuk alat ganti) untuk setiap servis berselang. Turut disediakan adalah pilihan jaminan enjin 10 tahun atau satu juta kilometer, dengan bayaran tambahan Rm2,000.
Kami telah membuat liputan secara menyeluruh untuk Chery, sejak ia kembali ke pasaran kita pada Disember 2021. Perincian lanjut untuk Omoda 5 dan Tiggo 8 Pro juga ada di sini.
Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.