Yamaha 135LC Fi tiba dalam pilihan empat warna baharu – harga Standard RM8,298 dan SE RM8,798

Yamaha 135LC Fi tiba dalam pilihan empat warna baharu – harga Standard RM8,298 dan SE RM8,798

Dilancarkan kali pertama untuk pasaran Malaysia pada Mac 2022, Yamaha 135LC Fi kini diberikan penampilan baru dengan penawaran warna baru cyan, biru gelap serta putih untuk versi standard, sementara versi SE kini menggunakan warna gabungan biru muda dan hitam.

Harga jualan yang ditetapkan untuk 135LC Fi baru ini adalah RM8,298 untuk versi Standard, dan RM8,798 untuk versi SE. Setiap pembelian akan menerima kunci cakera brek bernilai RM100, sementara pembeli versi SE akan menerima tambahan penghadang angin atas lampu hadapan serta bakul meletak barang.

Bahagian lain motosikal ini masih lagi sama seperti waktu ia dilancarkan dahulu, bermula dengan enjin yang menggunakan unit satu silinder 135 cc dengan sistem suntikan bahan api dan penyejukan cecair, dipadankan bersama kotak gear empat kelajuan untuk menghasilkan kuasa 12.5 hp pada 8,000 rpm, dan tork maksimum 12.2 Nm.

Untuk sistem brek, kedua-dua bahagian menggunakan tetapan cakera, dengan angkup satu piston masing-masing di hadapan dan belakang, sementara suspensi pula terdiri daripada fork teleskopik di hadapan dan monoshock di belakang. Hanya pemula elektrik sahaja yang disediakan pada motosikal ini, dan tiada penendang kaki.

Pada bahagian meter, ia menggunakan unit digital LCD seperti Y16ZR. Berat keseluruhan 135LC Fi adalah 109 kg dan ia datang dengan tangki bahan api 4.6 liter serta rim bersaiz 17 inci, dengan tayar saiz 70/90 di hadapan dan 80/90 di belakang.. Jaminan yang diberi adalah selama dua tahun atau 20,000 km.

Nak jual kereta anda? Jual dengan myTukar.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Durrani Sharom

Mempunyai latar belakang yang pelbagai termasuk sebagai pengurus tapak, pemandu van/lori dan pelbagai lagi, Durrani akhirnya masuk ke dalam bidang penulisan automotif lapan tahun lalu. Apa sahaja yang beroda dan berenjin membuatkan beliau teruja dan beliau percaya ‘mesin pengangkutan' ini sepatutnya adalah sesuatu yang mampu memberikan pengalaman menyeronokkan kepada penggunanya.

 
 

Add a comment

required

required