DSC_5035

Ingin memperoleh keberkatan bulan Ramadan, Perodua melalui program Ihya Ramadan telah menyumbang wang tunai sebanyak RM21,000 kepada tujuh buah surau di Selangor untuk menjalankan aktiviti kemasyarakatan di sepanjang bulan puasa.

“Kami percaya melalui program sebegini, kita dapat membantu institusi badan agama Islam ini menampung program-program yang akan mereka jalankan di sepanjang bulan Ramadan yang mulia ini. Usaha sebegini akan dilakukan berterusan dalam mengukuhkan persaudaraan dan seterusnya membina masyarakat ke arah yang lebih baik,” ujar Presiden dan CEO Perodua Datuk (Dr) Aminar Rashid Salleh.

Program Ihya Ramadan adalah acara tahunan yang dianjurkan oleh Perodua dalam usaha untuk mendekati masyarakat, khususnya melalui surau-surau yang berdekatan.

Surau-surau terpilih yang menerima sumbangan ialah Surau An-Nur, Bukit Beruntung, Surau Kampung Padang, Sg. Choh, Surau Hidayatul Mustaqim, Serendah, Surau Al-Ikhlas, Sg. Buaya, Surau Al-Rashidin, Bukit Beruntung, Surau As Soodiqin, Bukit Beruntung dan Surau Al-Ittihadiah, Shah Alam.