Perodua mencatatkan lagi satu sejarah gemilang dengan melancarkan model terbaharunya, Perodua Bezza, sedan EEV yang pertama dari pembuat kereta nasional kedua ini. Saksikan lintas langsung majlis pelancarannya yang berlangsung di One World Hotel, Petaling Jaya, menerusi komputer, telefon bimbit atau tablet anda, eksklusif dari paultan.org. Ia akan disiarkan mulai jam 8.15 malam ini.

Inilah masanya untuk anda saksikan sendiri penampilan penuh dan elemen yang ditonjolkan oleh Bezza ini. Maklumlah sebelum ini foto penuhnya tidak dapat dipaparkan. Jadi, menerusi siaran langsung ini, anda berpeluang melihat penampilannya sebelum berkunjung ke mana-mana bilik pameran Perodua.

Perodua Bezza hadir dengan tiga model iaitu 1.0L Standard G, 1.3L Premium X dan 1.3L Advance. Ia ditawarkan pada harga atas jalan (dengan insurans) seperti berikut:

  • Standard G (1.0 G manual) – RM37,300
  • Standard G (1.0 G automatik) – RM39,300
  • Premium X (1.3 X manual) – RM42,800
  • Premium X (1.3 X automatik) – RM44,800
  • Advance (1.3 AV automatik) – RM50,800

Ia turut hadir dengan waranti lima tahun atau 150,000 km (mana yang tiba terlebih dahulu). Bezza ditawarkan dengan enam pilihan warna termasuk dua warna baharu hanya hanya untuk varian 1.3L iaitu Ocean Blue, Sugar Brown, dan kesemua varian turut mendapat pilihan empat warna sedia ada iaitu Lava Red, Black Ebony, Glittering Silver dan Ivory White.

Kami telah pun menguji secara ringkas Perodua Bezza ini di litar ujian Perodua di Rawang dan anda boleh membaca ulasannya menerusi pautan ini. Fakta perincian awalan untuk model ini juga boleh anda baca di SINI.