Perodua-Bezza-Taxi-Theophilus-Chin-e1470973050241-850x515

Di dalam hasil rendering terbaharunya, Theophilus Chin menampilkan pula sebuah rekaan bayangan bagi model sedan Perodua Bezza, kali ini sebagai sebuah teksi. Dengan ciri yang ada, serta ruang barangan yang luas, ditambah pula dengan penjimatan yang mampu diberikan, Perodua Bezza mempunyai pakej yang menarik juga sebagai sebuah teksi yang ekonomikal.

Versi render Perodua Bezza yang dihasilkan oleh beliau menampakkan model berkenaan dalam versi paling asas. Ia meminjam imej yang biasa kita lihat pada kebanyakan teksi bajet yang ada kini, misalnya bagi teksi yang menggunakan Proton Iswara. Bampar plastik hitam dan rim besi terdedah (yang dipinjam dari Axia mungkin) antara ‘gaya’ penting teksi ini. Mungkin, inilah miripnya jika Perodua Bezza benar-benar akan digunakan sebagai teksi nanti.

Perodua-Bezza-Taxi-Theophilus-Chin-2-e1470973615671-850x558

Ramai yang menganggap Perodua Bezza sebagai lawan paling dekat kepada Proton Saga yang ada kini. Dan kebetula, Saga berkenaan juga banyak digunakan sebagai teksi bajet. Jika Perodua Bezza ini benar-benar akan digunakan sebagai teksi oleh syarikat pengusaha perkhidmatan itu nanti, tidak musatahil ia juga akan menandingi populariti Saga dalam penggunaan yang sedemikian.

Dengan penawaran enjin yang ada, terutama bagi enjin 1.3 liter dengan kuasa maksimum 94 hp dan 121 Nm tork, prestasi berkenaan sebenarnya lebih daripada mencukupi untuk sebuah teksi. Apa lagi dengan penggunaan bacaan minyak yang didakwa mampu dicapai oleh Bezza ialah 20 km per liter; membolehkan penjimatan kos operasi kepada pemiliknya.

Apa pula pandangan anda tentang rekaan bayangan teksi Perodua Bezza ini? Mungkinkah ia akan menjadi kenyataan selepas ini? Jangan lupa kongsikan pendapat anda.

Galeri Perodua Bezza Premium X