jdt_hummer_3

Beberapa jalan utama di Johor Bahru akan ditutup Sabtu ini bagi memberi laluan kepada perarakan JDT dalam meraikan kejayaan pasukan berkenaan memenangi kejuaran dalam Liga Super. Menurut Ketua Polis Johor Bahru Selatan, ACP Sulaiman Salleh perarakan berkenaan akan bermula dari Stadium Tan Sri Hassan Yunos dan berakhir di Dataran Bandaraya Johor Baharu.

Memetik laporan Bernama, 16 jalan yang terlibat akan ditutup bermula 7.30 pagi hingga 9.30 malam. Antaranya termasuk Jalan Bomba Larkin, Jalan Dato Jaafar, JPJ Lama-Jalan Kebun Teh Lama, Danga City Mall-Jalan Tun Razak, City Square-Jalan Tun Razak, Jalan Wong Ah Fook, Tropical Inn-Jalan Gereja, Jalan Trus, Kotaraya-Jalan Trus, Jalan Ibrahim, Jalan Tun Dr Ismail, Lot 1, Sultanah Aminah Hospital-Jalan Pantai Lido, Gerbang Istana Bukit Serene-Jalan Skudai, Dataran Bandaraya, KFC-Jalan Sungai Chat dan Dataran Bandaraya Johor Bahru.

Kemuncak perarakan itu ialah pada 9.30 malam hingga 3 pagi (Ahad) dengan melibatkan penutupan lima jalan; Jalan Skudai (Pantai Lido)-Dataran Bandaraya, Jalan Sungai Chat-KFC, Jalan Datuk-Dataran Bandaraya Johor Bahru, Jalan Thompson dan Jalan Lingkaran Dalam.

Pengguna jalan raya dari Singapura dinasihatkan untuk menggunakan Jalan Lingkaran Dalam-Jalan Pasir Pelangi, Kota Tinggi-Kuala Lumpur-Eastern Dispersal Link (EDL) dan Jalan Lingkaran Dalam-Jalan Yahya Awal-Jalan Ibrahim.

Bagi mereka yang menuju Hospital Sultanah Aminah pula digesa untuk menggunakan Skudai-Jalan Tun Razak-Jalan Lingkaran Dalam-Jalan Yahya Awal-Jalan Mahmoodiah. Sementara bagi mereka dari Kota Tinggi boleh menggunakan EDL-Jalan Abu Bakar-Jalan Lingkaran Dalam.